Projekt leírás

Bögrék M. Szűcs Ilona festményekkel.

A praktikum és a művészet jól megfér együtt, ha egy hétköznapi porcelánbögrét festményről készült fotóval díszítünk. A sérülékeny és kevésbé időálló papír-hordozó helyett a tartós porcelán alkalmas arra, hogy egy alkotó munkásságáról hírt adjon az utókornak. Még törötten, csorbán is átmentheti művészete emlékét, míg a korunkat uraló új „isten”, a számítógép adatai egy szoftver-, vagy hardware-váltáskor oly könnyen megsemmisülhetnek, mintha soha nem is léteztek volna.

A Martsa Műhely alkotói a szerzői jog szerint hozzájuk tartozó festményekből, illusztrációkból vagy fotókból válogattak az egyik leghétköznapibb használati eszköz, a bögre palástjának díszítésére. Egyik változata, melyen M. Szűcs Ilona Józsefváros c. festménye látható a VIII. kerület címerével, egy külföldi testvérváros küldöttségének szerzett örömet. Az „Esztergom” c. festmény képével és a hozzá illő idézettel dekorált bögréket Esztergom város könyvtárának dolgozói kapták. Martsa Piroska meseillusztrációi, a mellettük olvasható szép verssel hasznos és kedves ajándékai lehetnek a gyerekeknek.

A nálunk kapható, megrendelhető, nyomtatott képpel ellátott bögrét egy erre szakosodott céggel készíttetjük el. Anyaga és bevonata tartós, hőálló és mikrózható is, az egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaz.