A Budapest, VIII. József utca 37-es számú ház homlokzatán már 1999 óta hirdeti tábla a valaha itt dolgozó nevezetes művészek nevét. Ám aki belépett az idén 117 éves házba, a málló vakolaton és felvizesedett, só-kiválásos falakon kívül nemigen találta nyomát a hajdani művészi légkörnek. Természetesen, aki ismeri a belső kertet, az már tudja, mitől olyan nevezetes ez a ház. Azonban mióta mindent zárni kell s a világ gyanakvással van teli, az egyszeri látogató, vagy újdonsült lakó sem igen tudhatja, kik és mit alkottak e falak között.

M. Szűcs Ilona képzőművész, Józsefváros Becsületkeresztjével kitüntetett városvédő sok éven át kutatta a ház múltját, s róla könyvet is írt („Egy műteremház a Józsefvárosban”, a Budapesti Városvédő Egyesület kiadása ). Mi, az utódok igyekszünk az általa összegyűjtött ismeretanyagot megőrizni, népszerűsíteni, bemutatni az ide látogatóknak. Ám nem tudunk mindenki számára személyes idegenvezetést tartani, ezért úgy gondoltuk, egy informatív és egyben dekoratív poszter-sorozattal tájékoztatjuk az olvasni képes látogatókat a ház nevezetességeiről.

A poszter sorozat 5 darabból áll, s mindegyik fejezetén egy, akár mottóként is értelmezhető idézet olvasható. Az első lap a hajdani építtetőt, Seenger Béla kőfaragó mestert és alkotásait mutatja be. A szöveg Verrasztó Zoltán gyűjtése alapján íródott, a kőfaragó műhely életét bemutató képanyagot a Seenger örökösök családi albumából kaptuk, Seengerné Nóra asszony szíves közreműködésével.

A második lap a kőfaragók után itt dolgozó jelentősebb művészeknek − Maróti Gézának, Róth Miksának, Kós Károlynak, a mártírhalált halt Cserepes Istvánnak, és a többi hajdani alkotónak −  állít emléket, akik neve a ház utcafronti homlokzatán levő emléktáblán is meg lett örökítve.

A harmadik poszterrel Ferenczy Bénire, a magyar szobrászat kiemelkedő mesterére emlékezünk, aki 1950 és 56 között dolgozott itt és hagyta felbecsülhetetlen értékű falrajzát az utókorra. Tanítványa, Martsa István szobraiból is e képen mutatunk be néhányat.

A negyedik poszter a világhírű, magyar származású André Kertész 1984-es látogatását örökíti meg.

Az utolsó poszter a kerület lelkes lokálpatriótáját, M. Szűcs Ilona festő-és éremművészt mutatja be, illetve az ő nyomdokain haladó, ma is itt élő és alkotó művészeket, valamint a műteremben zajló életet: művészeti tanfolyamokat és restaurátori munkákat.

A poszter szövegét Martsa Piroska szobrászrestaurátor írta, s gyűjtötte össze hozzá a megfelelő illusztrációkat. A grafikai szerkesztő Mitter Balázs. Kivitelező cég: Reklámeszköz Kft. A poszterek létrejöttét a Budapest Bank Budapestért Alapítványi Pályázat , valamint a Martsa Műterem és Művészkert támogatta.

A 60 x 90 cm-es, 5 mm vastag lapokat a kapualji puttófejek közötti területen, a kukáktól és a csapó esőtől is biztonságos távolságra rögzítettük a falra. A poszterek kihelyezését házi avató ünnepséggel vettük birtokba, 2016. április 30-án délután. V. Molnár Imre fotóművész blockflöte játéka után Martsa Piroska köszöntötte a vendégeket: a Seenger család örököseit, Ráday Mihályt, a Budapesti Városvédő Egyesület elnökét és az egyesület jelen levő elnökség tagjait, ház közös képviselőjét és a ház gazdasági vezetőjét, a posztereket szerkesztő grafikust, a lakótársakat és a vendégeket. Az ünnepség koccintással, és kötetlen beszélgetéssel folytatódott. A vendégek egy-egy, a műteremben készült, a ház homlokzatát ábrázoló mázas kerámia hűtőmágnest kaptak ajándékba az alkalom emlékére.

Bízunk benne, hogy a poszterek sokáig hirdetik majd e ház értékeit és szolgálnak pozitív példaként az ide látogatók számára.